09/02/2013

Makuuhuoneen Musta Seinä

Musta seinäNyt on maalattu, makuuhuoneen seinä nimittäin. Eilen tartuin tuumasta toimeen ja tapetit sai kyytiä! Laadukas tapetti on siitäkin hyvä, että sen saa huomattavan helposti irti seinästä. Muutaman tunnin askartelu listat ja pistorasiat irroitellen, ja uutta maalia vaan pintaan! Maalasin seinän kahteen kertaan himmeällä sisustusmaalilla. Sävy ei ole aivan musta, vaan tosi tumma harmaa. Aika mustalle se kuitenkin näyttää ja sävyvalinta meni jälleen aivan nappiin!!  Tavoitteena oli saada liitutaulumaalin sävyä muistuttava tosi tumma harmaa, joka sopii hyvin keskiharmaaseen lautalattiaan. Lisäys: Kyseessä on siis Tikkurilan sävy Y500 (Takorauta), jossa on hyvin tasaisesti värejä ja lopputulos on varsin harmaa; ei taita ruskeaan eikä siniseen.

Mustavalkoinen makuuhuoneMakuuhuoneen musta seinäVaikka seinä on tumma, se ei mielestäni pimennä huonetta lainkaan, varsinkin kun kaikki muu huoneessa on valkoista lattiaa ja mattoa lukuunottamatta. Tumma päätyseinä luo syvyysvaikutelmaa ja vie päätyseinää kauemmas, ainakin tässä tapauksessa. Tumma väri myös korostaa seinän muotoa eli vinoa kattoa. Tummaa seinää vasten korostuu kauniisti kaikki valkoiset jutut, kuten sänky ja kattovalaisin. Muuten mustavalkoista tunnelmaa pehmentää tuo hamppumatto. Ilman sitä huone voisikin olla turhan kalsea.

Vaatetanko makuuhuoneen katossa

Minun oksavaatetankoni myös tulee kivemmin vaatteineen esille yksivärisiä seiniä vasten. Vaatteet kun sopii sisustukseen, niitä voi huoletta pitää esilläkin! Olen tykännyt tästä esillä olevasta vaatesäilytysratkaisusta tosi paljon. Huomattavasti helpompaa katsella päällepantavaa kun vaatteet on selvästi esillä!

Olen itse tosi tyytyväinen lopputulokseen, tumma seinä on ihana! Teistä lukijoista taisi lähes kaikki kannattaa tapetin vaihtoa maaliin, joten oispa kiva kuulla, mitä mieltä olette lopputuloksesta! Jos et muista, miltä makkari ennen näytti, löytyy makuuhuone -tunnisteen alkta kuvia tapettiseinästä.
Makuuhuone mustavalkoinen

Tumma seinä makuuhuoneessa

Tummanharmaa makuuhuoneen seinä